BESTEL DIRECT

Broccoli

Paprika

Pepers

Rucola

Jouw moestuin in oktober

Jouw moestuin in oktober

Het wordt nu dan toch echt wel herfstig en koud. Er is minder om te zaaien maar juist meer om voor te bereiden voor de winter. Wintergroenten kunnen uiteraard wel gezaaid worden, dus check je voorraad en bestel snel bij. Ook is het tijd om de vroegbloeiers te planten en de zomerbloeiers te verwijderen. Dahlia's en gladiolen kun je laten drogen en ze vervolgens opbergen voor komend seizoen. Er is kans op nachtvorst, waardoor de jonge plantjes in je tuin bescherming nodig hebben.

Voorjaarsbollen die je in oktober kunt planten: sneeuwklokjes, narcissen en tulpen. Ook verschillende bloemenmixen, bijvoorbeeld voor bijen en vlinders kunnen nog gewoon in de grond gezaaid worden.

Zaaien en planten in het najaar

Wat je kunt vooral kunt zaaien, zijn de mosterdzaden en de rucola. Verder moet je denken aan de volgende planten, die je alvast in de grond kunt zetten:

  • Asperges;
  • Fruitstruiken;
  • Rabarber én knoflook.

Zoals je ziet bestaat het vooral uit klussen en voorbereidingen treffen deze maand. Ook dat hoort bij het tuinieren! 🙂

Fruit en kruiden

Een aantal fruitsoorten kun je nu nog oosten, zoals de peren en appels. Verder kunnen alle fruitbomen alvast weer geplant worden, zoals hierboven al is benoemd. Tenslotte kun je nu tijm in de tuin zaaien en laurier in de kas.