BESTEL DIRECT

Broccoli

Paprika

Pepers

Rucola

Jouw moestuin in november

Jouw moestuin in november

De laatste groenten van het seizoen worden deze maand geoogst en zaaien? Daar is het, voor de meeste gewassen, te koud voor. Vorst komt steeds vaker voor in november en het wordt dan toch echt onvermijdelijk winter. Bescherm je planten tegen de vorst met compost of mulch. Maak voorbereiding voor het nieuwe seizoen door alvast de vakken in te delen. Houd rekening met wisselteelt!

Tuintips voor de wintermaanden

Als het niet vriest kun je nog één en ander in de grond stoppen, zoals bloembollen, bomen en planten. Als je het najaar voldoende aanplant hebt dan pluk je hier in het voorjaar de vruchten van. Zaai ridderspoor en vingerhoedskruid voor in de kas. Vriest het nog niet dan kun je fruitbomen planten, maar bescherm ze wel tegen de vrieskou met een laagje compost. Ga verder met de snoeischaar langs alle fruitbomen- en struiken. Kruiden kunnen deze maand niet meer buiten gezaaid worden, maar binnen kun je prima starten met mediterraanse kruiden in potten te zaaien.

Zaaien en oogsten in november

Zorg dat overtollig water zijn weg kan vinden en begin met het planten van knoflook en lekkere sjalotjes. Zaai in de moestuin rucola- en veldslazaden, tuinkers en champignons. Wat kan er aan wintergroenten geoogst worden deze maand?

  • Andijvie;
  • Rapen en wortels;
  • Bloemkool;
  • Prei en pastinaak.

Heb je in deze maanden nauwelijks oogst? Denk er komend jaar goed aan om je winterharde groenten op tijd in de grond te zetten! Het vergt wat planning, maar je hebt er de wintermaanden zeker profijt van!