Eetbare tuin - edible garden - Moestuin

Heb jij al een eetbare tuin?

Een eetbare tuin, ook wel een edible garden genoemd, is een paradijs vol planten die je kunt eten. Wanneer een tuin minimaal 60% aan eetbare soorten bevat, dan mag het zo genoemd worden. Er staan zowel eenjarige planten in  als vaste planten, begeleid door klimmers met vruchten. Er loopt over het algemeen een pad doorheen zodat het ook gelijk een ‘beleeftuin’ is. De planten kunnen op deze manier ook goed worden bekeken en onderhouden.

Dit staat in een eetbare tuin

In je eigen tuin kun je een prachtige combinatie maken van groenten, kruiden, fruitsoorten en sierplanten. Op de site van de Wilde Weelde staat een voorbeeld van een edible garden. Dit kun je er zoal planten:

  • Kruiden: munt, melisse, marjolein, thijm, rozemarijn en kamille in de zon. In de schaduw kun je kiezen voor bieslook, valeriaan en lavas;
  • Fruit: bessen, bijvoorbeeld rood, zwart en kruisbes;
  • Klimmers: Japanse wijnbes, framboos, druif en braam;
  • Bijenplanten: wilde cichorei, centranthus, myrthis, borage, lavendel en phacelia;
  • Groenten: rabarber, pompoen, pastinaak, venkel en kool

Meer weten over de eetbare tuin

Je kunt uiteraard online veel informatie vinden, maar het makkelijkst is toch om vanuit creativiteit, nieuwsgierigheid of vanuit een boek te werken. Door literatuur te gebruiken leer je meer over de achtergronden en vergaar je meer inzichten. Succes!

Let op, dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine vergoeding ontvang. Dit kost jou niets extra, maar zorgt ervoor dat ik meer kan investeren om jou vooruit te helpen. Dankjewel!

Laat een reactie achter