Eetbare bloemen - bernagie - droommoestuin

Eetbare bloemen, een nieuwe trend?

Future of Food

Er was kortgeleden een tentoonstelling in het Museon over ‘The Future of Food’. Deze wereldfotografie-serie ging over de ontwikkeling van voedsel in de wereld. Eeuwenlang was het de vraag óf er vandaag wel te eten zou zijn en tegenwoordig is de vraag wát we gaan eten vanavond. Dit is op zich natuurlijk een enorme luxe waar we ons voordeel mee kunnen doen, maar het feit dat we de wereld aan het slopen zijn is natuurlijk minder positief.

Voeding heeft niet alleen de functie om te voeden, maar ook om te verbinden. We praten met elkaar, we gaan samen op jacht of werken samen in de moestuin alvorens we aan tafel schuiven. Dat in de moestuin werken heeft natuurlijk ook nog eens een gezondheidsfunctie, want ó wat heb ik een spierpijn na het werken in de tuin.

Eetbare bloemen

Nu decennia lang voeding zó gemakkelijk te verkrijgen is in allerlei soorten en maten zijn we verleerd hoe we voor onszelf zouden moeten zorgen. Ik vind dat daar verandering in moet komen en ik denk ook zeker dat dit nieuwe trends zijn, zoals ik hier schreef voor Coffee Extraordinary. Begrijp me goed, ik ben zelf ook geen professional: bij lange na niet. Maar ik ben wel hard bezig om hier verandering in te brengen. Ik heb een moestuintje en gebruik mijn eigen kruiden en ben momenteel aan het experimenteren met eetbare bloemen.

Hè? Bloemen die je kunt eten? Zeker. In allerlei recepten kun je werken met eetbare bloemen. Doe eens inspiratie op door de recepten van Jamie Oliver te lezen en gebruik de bloemen uit eigen tuin. Wil je liever eerst eens testen door eetbare bloemen te kopen? Dit kan bij BloomBites.

Om het wat makkelijker te maken heb ik wat inspiratie voor je verzameld op mijn Pinterest-profiel en heb ik hieronder een rijtje van eetbare bloemen voor je gemaakt:

  • Damast;
  • Gem / Afrikaantes in verschillende soorten: lemon, red, orange;
  • Goudsbloem;
  • Witte en blauwe bernagie;
  • Dragon afrikaantjes;
  • Viooltjes;
  • En er zijn nóg talloze soorten!

De foto hierboven is gemaakt door Jim Richardson in 2013 en was onderdeel van de tentoonstelling the Future of Food.

Laat een reactie achter